Zoeken

Inbraakpreventie met internetcamera

Bijgewerkt: 4 apr 2019


Wanneer een inbreker op het punt staat om je huis binnen te gaan springt er een fel licht aan en ziet hij dat er een camera op hem gericht is. Hij weet dan dat zijn gezicht en acties zijn vastgelegd. Als hij dan weg gaat heeft hij nog geen misdadige actie ondernomen en is er niets aan de hand. Wanneer hij door gaat weet hij dat hij makkelijk is op te sporen, omdat hij is gefilmd. Je kunt de camera ook gebruiken om van afstand (vakantie b.v.) te zien hoe alles er bij staat. Lamp en camera buiten bevestigen aan je huis buiten bereik van inbrekers is natuurlijk iets voor de vakman of voor de goede doe-het-zelver.


De lamp

Hoe werkt dat? Je hebt nodig een lamp opgehangen buiten bereik van de inbreker. Deze lamp reageert op beweging met fel licht en schakelt zichzelf weer uit na verloop van tijd. Er zijn exemplaren die ook opgeladen kunnen worden met zonne-energie en natuurlijk via stopcontact.


De camera

Zichtbaar maar onbereikbaar voor de inbreker een camera die in verbinding staat via je netwerk met internet en aldaar beelden kan opslaan, maar ook op een eigen geheugenkaartje. Dit heet een ‘IP camera’. Deze moeten geschikt zijn voor ‘buiten’.

De camera moet stroom hebben en liefst niet via een batterij want die moet je dan van tijd tot tijd opladen. Dus een stroomdraad naar binnen.

De Camera staat draadloos verbonden via wifi met je netwerk. Instellen is verschillend per camera, maar meestal gaat dat via je mobieltje en een gratis app. Je hebt wel je wachtwoord nodig voor toegang te geven tot je wifi netwerk.

Op je mobiel zie je dan wat je camera ziet. Waar je ook bent!

De camera heeft nachtzicht en een hoge resolutie zodat je duidelijke beelden krijgt in kleur. Je kunt ook op afstand via de camera spreken tegen de persoon die door de camera wordt gefilmd.


Opname van beelden

Je kunt zelf bepalen waar de beelden worden opgeslagen en hoe lang ze moeten worden bewaard. Je kunt ook kiezen voor foto’s of voor film.


Kosten

Camera van af zo’n 35 €. Let goed op welke opties je wil, dat bepaalt de prijs.

Lamp van af 40 €. LED, flink veel licht, met zonne-energie en USB voeding en bevestigingsmateriaal


24 keer bekeken2 reacties